Leven op een campus

In Amerika zijn  ruim 4.000 colleges en universiteiten, waar ongeveer 400.000 scholarships te vergeven zijn. Meestal is er een uitgebreide campus verbonden aan de universiteit, waar het studentenleven zich afspeelt.

Woonruimte

De meeste universiteiten staan op een campus. Behalve de universiteitsgebouwen, staan er ook vele gebouwen met studentenkamers. Meestal wordt een kamer wordt gedeeld met een studiegenoot. Vaak worden sporters met een sport scholarship ondergebracht met een andere sporter. Eten doe je in het campusrestaurant, daarom is het ook niet gebruikelijk dat er een keukentje is.  Op veel universiteiten is het verplicht de eerste twee jaar op de campus door te brengen. Daarna kan je een kamer of appartement te huren buiten de campus.  Op een campus wordt erg veel georganiseerd, vaak gratis, maar soms tegen betaling.

GraduationStudie

Net als in Nederland duurt een studie 4 jaar. Elk semester/quarter omvat een standaard aantal vakken (meestal 4), waarvoor je credits (studiepunten) moet halen. Een semester duurt een half jaar (september – januari/januari – juni), een quarter verdeelt het jaar in vieren, waarbij het vierde quarter de zomervakantie is. Uiteraard kan je in de zomervakantie naar Nederland komen, maar  kan je ook extra vakken volgen aan de universiteit, reizen en een deel van Amerika zien, of een bijbaan zoeken (zie ook:  www.college-placement.nl/tips).

Graduate

Het onderwijs in Amerika wordt opgedeeld in twee niveaus: undergraduate en graduate. Undergraduate leidt normaal gesproken tot een bachelordiploma. Een bacheloropleiding in Amerika duurt vier jaar. Je kunt op undergraduate niveau studeren aan een college of universiteit. De eerste twee jaar  zijn algemeen vormend, daarna kies je in het derde jaar een hoofdvak, je major, en eventueel nog een bijvak, je minor. Op graduate niveau kun je een masteropleiding doen die één tot twee jaar duurt. Een Ph.d. duurt twee jaar, na een voltooide Master. Natuurlijk kan je dit ook meteen na je Bachelor doen, dan is de Master onderdeel van je Ph.d..

Studeren met een sportbeurs

Als je gaat studeren met een sport scholarship, dan wordt er van je verwacht dat je actief deelneemt aan het programma, dat jouw sportcoach voor je opstelt. Dat betekent ca. 20 uur sporten in de week, en deelname aan de competitie en de georganiseerde wedstrijden.